Гулаш със свинско и картофи





Вижте видеото!



Продукти:

500 г свинско месо за готвене
5 средни картофа (едро нарязани)
2 моркова ( нарязани на колелца)
2 средни глави стар лук ( ситно нарязан)
3 скилидки стар чесън ( нарязан) 
2 с. л. червен пипер
5 с. л. олио
1 ч. л. кимион
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 дафинов лист
нарязан магданоз за поръсване

 Приготвяне:

На умерен огън загрейте олиото. Добавете нарязания лук и чесън. Запържете за 1-2 минути. Сложете месото и запържете леко.  Добавете червения пипер и малко вода. След това добавете малко сол, черен пипер, кимион и дафиновия лист. Ястието се захлупва с капак и се задушава на слаб огън докато водата почне да се изпарява или докато месото омекне. След това добавете морковите и картофите. Сипете 1.200 мл вода захлупете с капак и се задушава на умерен огън до готовност. Накрая поднесете в чинии и поръсете с магданоз.







Коментари

Популярни публикации