Киш с кайма

 

Продукти:

За тестото:

1 жълтък
1 с. л. вода
125 г омекнало масло
1/2 ч. л. сол
200-250 г брашно

За плънката:

1 глава кромид лук
3 с. л. олио
2 домата 250-300 г кайма
подправки на вкус

За заливка:

2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
100 г кашкавал настърган
 За тестото смесете разбития жълтък с водата и постепенно към него добавете размекналото масло и солта. Постепенно изсипете брашното и омесете много стегнато маслено тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го приберете за 30 минути в хладилника. За плънката запържете нарязания кромид в тиган с олиото и добавете каймата. Сипете доматите, нарязани на кубчета. Оставете ястието за няколко минути да покъкри на котлона. Овкусете с предпочитани от вас подправки. За основата на кишав кръгла тава сипете няколко капки олио, разстелете тестото по дъното и стените и оформете ръбче. Запечете във предварително загряла фурна за 10 минути на 180 градуса на долен реотан. Извадете и сипете сместа за плънката. Запечете във фурна за 10 минути. Отново извадете и залейте със сместа от разбитите яйца и кисело мляко. Върнете тавата във фурната и печете до готовност. Докато ястието е още горещо,го поръсете с настъргания кашкавал и го оставете да се разтопи от топлината.

Коментари

Популярни публикации