Охлювчета Капрезе














Продукти:

500 - 550 г брашно+ за доомесване
1 яйце + 1 за намазване
200 г кисело мляко
120 мл. топло прясно мляко 
1 пакет суха мая или половин пакетче жива мая
1ч.л. захар
2 ч.л. сол
30 мл олио
190 г босилково песто
100 г сушени домати ( ако са в зехтин ги отцедете )
250 г моцарела ( настъргана )

Приготвяне:

Пресейте брашното. Прибавете към прясното мляко маята, захарта и 1 ч.л. брашно и оставете да втаса. Разбийте яйцето и направете кладенче в брашното. Прибавете яйцето, киселото мляко, маята, солта, 30 мл олио и замесете тесто. Оставете тестото да удвои обема си.  Разточете втасалото тесто на голяма правоъгълна кора с размер 35 на 65 см. Намажете разточената кора с босилково песто. Добавете сушените домати и настърганата моцарела. Навийте на руло. Разрежете рулото на филийки през 2 пръста. Поставете в голяма тава с хартия за печене и покрийте с кърпа. Оставете да втаса. Накрая намажете с разбит жълтък. Печете в предварително загряна фурна на 170 градуса без вентилатор до готовност.

Коментари

Популярни публикации