Агнешко печено





Продукти:

2 кг агнешко месо от бут
60 г масло
1 с. л. джоджен ситно нарязан
1 с. л. мащерка ситно нарязана
1 с. л. девесил ситно нарязан
1 с. л. червен пипер
кората на 1 лимон
сол на вкус
черен пипер на вкус
1 морков
1 глава стар лук

Приготвяне:

Измийте и почистете месото от тлъстините. Поставете го в тава. С помоща на нож направете разрези на различни места и добавете сол на вкус. Обтрийте месото с черен пипер на вкус. В купа смесете маслото, джоджана, девесила, мащерката, червения пипер, кората на един лимон и чесъна. Намажете месото с получената смес. Добавете едро нарязаните морков и лук. Сипете 1-2 чаши вода. Покрийте тавата с хартия за печене и алуминиево фолио. Поставете тавата в загряна фурна ( без вентилатор ) на 200 градуса за 20 минути. След което намалете на 160 градуса и печете още 2.30 - 3 часа. 
ПРЕЗ 30 МИНУТИ ПРОВЕРЯВАЙТЕ ВОДАТА! АКО ВОДАТА СЕ Е ИЗПАРИЛА ДОЛЕЙТЕ МАЛКО!

https://www.youtube.com/watch?v=owCZbzfeKYU

Коментари

Популярни публикации