Сини кебап или Тава кебап







Продукти:
750-800 г говежда кайма или смес
1 глава стар лук ( нарязан на едро)
1 малка връзка магданоз ( само листата)
2-3 щипки сол
черен пипер на вкус
3 скилидки чесън
3-4 бр. чорбаджийски чушки ( може да замените с чушки сиврия)
1 с. л. пюре от червен пипер
1 с. л. доматено пюре
1 голям домат ( нарязан)
1 картоф ( тънко нарязан)
За соса:
80-100 мл вода
1 с. л. пюре от червен пипер
1 с. л. доматено пюре
малко мазнина
В чопър поставете лука, магданоза, лука и пасирайте. В купа поставете каймата и добавете смлените лук и магданоз. Добавете 1 с. л. пюре от чушки и 1 с. л. доматено пюре. Овкусете с черен пипер и объркайте каймата добре с ръце. Намаслете тавата с малко мазнина и поставете каймата. Разстелете я равномерно по дъното. Наречете чушките и домата и ги подредете върху каймата. Обелете и измийте картофа и го нарежете на много тънки кръгчета. Поставете ги облегнати върху резените домати. В купа сложете 1 с. л. пюре от чушки и 1с. л. доматено пюре, водата и малко мазнина. Объркайте добре и полейте със соса зеленчуците. Печете в предварително загряна фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

https://www.youtube.com/watch?v=h27BRgSO9sA

Коментари

Популярни публикации