Свински джолан в гювеч


Продукти:

1 кг свински джолан без кост
1 кг картофи
3 моркова
3 пресен червен пипер
3 глави стар лук
4-5 скилидки чесън
2 бр. дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
готова подправка за месо на вкус
40-50 мл червено вино
50 мл олио
2 ч. ч. вода

Приготвяне:

В купа объркайте месото, готовата подправка за месо, сол, черен пипер и виното. Оставете за 1-2 часа да се маринова. Почистете картофите, морковите, лука, червения пипер и чесъна. Нарежете ги на едро. В голям съд поставете зеленчуците и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре. В дълбок гювеч сипете малко от олиото и поставете част от зеленчуците. След това добавете месото и накрая останалите зеленчуци, чесъна и дафиновия лист. Добавете останалото олио и водата. Поставете гювеча в студена фурна и печете на 150 градуса с вентилатор за 3 часа или до готовност.

https://www.youtube.com/watch?v=8FIOSCT9gk0

Коментари

Популярни публикации