Боб с кисело зеле





 АБОНИРАЙ СЕ

Продукти:

500 г сварен боб 
700 г нарязано кисело зеле ( ако зелето е много солено го измийте с вода)
50 мл олио
50 г праз ситно нарязан
3 скилидки чесън ситно нарязан
1 с. л. червен пипер
2 с. л. доматено пюре ( може и доматен сок)
сух  джоджен на вкус
1 суха люта чушка
черен пипер на вкус
600-700 мл вода ( може да сложите от водата в която сте сварили боба)

Приготвяне: 

 В тиган на умерен огън запържете леко праза и чесъна. Накълцаното зеле се задушава на слаб огън в дълбок съд  за около 15-20 минути в сгорещеното олио. След това се добавя червения пипер и 2 с. л. доматено пюре или сок.  Внимавайте да не прегорите червения пипер. Разбъркайте и добавете боба, джоджен на вкус, лютата чушка, сол на вкус, запържения праз и чесън и водата. Оставете за 10-15 минути на слаб огън. В съд за печене пресипете ястието. Запечете в предварително загряна фурна на 180 градуса за 20-25 минути.


https://www.youtube.com/watch?v=kOGOIJXV4wQ

Коментари

Популярни публикации