Свинско със зеленчуци





Приготвяне:

600 г свинско за готвене ( нарязано на кубчета)
готова подправка за свинско месо
2 бр. червен пресен пипер ( ситно нарязани)
200 г гъби (ситно нарязани)
1 малък морков ( ситно нарязан)
1 глава стар лук ( ситно нарязан)
150 г праз (ситно нарязан)
сол, черен пипер на вкус
1-2 ч. л. чили
мазнина за пържене
100-150 мл вода

Приготвяне:

В купа объркайте месото и готовата подправка за месо с малко олио. Оставете за 20-30 минути месото да се маринова. В тиган запържете за няколко минути месото и го прехвърлете в чиния. В същия тиган запържете всички зеленчуци без праза докато леко омекнат. Прехвърлете месото при зеленчуците и сипете 100-150 мл вода. Добавете чили, сол, праз и черен пипер на вкус. Захлупете с капак и намалете котлона на умерен огън. Когато течността се изпари сервирайте.


Коментари

Популярни публикации