Чорбаджийска пърженица
Продукти:
500 г свинско месо
1 глава лук
10 печурки
2 домата
7-8 чорбаджийски чушки
100 г краве сирене
50 г масло
50 мл бяло вино
сол, черен пипер, чубрица, червен пипер
Приготвяне:
Нарежете месото и лука на едри кубчета. Месото и лука се запържват в маслото за 4-5 минути. Прибавят се нарязаните печурки и се пържи
още 3-4 минути. Добавят се нарязаните домати и чорбаджийски чушки.
Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Ястието се пържи още 2-3
минути, залива се с виното, разбърква се и се оставя течността да се
изпари. Поръсете с червен пипер и натрошеното сирене.
А сиренето
ОтговорИзтриване