Чорбаджийска пърженица





Продукти:

500 г свинско месо
1 глава лук
10 печурки
2 домата 
7-8 чорбаджийски чушки 
100 г краве сирене
50 г масло
50 мл бяло вино

сол, черен пипер, чубрица, червен пипер

Приготвяне:

Нарежете месото и лука на едри кубчета. Месото и лука се запържват в маслото за 4-5 минути. Прибавят се нарязаните печурки и се пържи още 3-4 минути. Добавят се нарязаните домати и чорбаджийски чушки. Овкусява се със сол, черен пипер и чубрица. Ястието се пържи още 2-3 минути, залива се с виното, разбърква се и се оставя течността да се изпари. Поръсете с червен пипер и натрошеното сирене. 

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации