Рулца от тиквички с пилешко




Продукти:

3 големи тиквички
2 домата
400 г бяло пилешко месо
1 глава лук 
2 скилидки чесън
200 г гъби
1 ч.л. мащерка
125 г крема сирене
сол и черен пипер на вкус
200 г кашкавал настърган

Приготвяне:

Нарежете на много ситно гъбите, месото, лука и чесъна. Запържете ги в тиган с мазнина докато месото побелее. Добавете мащерката, сол и черен пипер на вкус. Нарежете тиквичките по дължина  на тънко. Може да използвате и по-широка белачка. Наредете лентичките в намазнена тавичка и печете за около 10 минути докато тиквичките омекнат на 200 градуса.
В края на всяка лентичка сложете малко от плънката и парченце крема сирене. Завийте на рулца и ги подредете в намаслена тавичка. Върху рулцата наредете резенчета  домати и полейте леко с олио. Изпечете ястието за около 40 минути на 200 градуса. Няколко минути преди да го извадите от фурната го поръсете с кашкавал.

Коментари

Популярни публикации