Рулца от тиквички с пилешко
Продукти:
3 големи тиквички
2 домата
400 г бяло пилешко месо
1 глава лук
2 скилидки чесън
200 г гъби
1 ч.л. мащерка
125 г крема сирене
сол и черен пипер на вкус
200 г кашкавал настърган
Приготвяне:
Нарежете на много ситно гъбите, месото, лука и чесъна. Запържете ги в
тиган с мазнина докато месото побелее. Добавете мащерката, сол и черен
пипер на вкус. Нарежете тиквичките по дължина на тънко. Може да
използвате и по-широка белачка. Наредете лентичките в намазнена тавичка и
печете за около 10 минути докато тиквичките омекнат на 200 градуса.
В края на всяка лентичка сложете малко от плънката и парченце крема
сирене. Завийте на рулца и ги подредете в намаслена тавичка. Върху
рулцата наредете резенчета домати и полейте леко с олио. Изпечете
ястието за около 40 минути на 200 градуса. Няколко минути преди да го
извадите от фурната го поръсете с кашкавал.
Коментари
Публикуване на коментар