Рататуй с кайма




Продукти:

500 г кайма
1 патладжан
1 тъмно зелена тиквичка 
1 жълта тиквичка
2 домата
1 пресен пипер
2 глави лук
2 скилидки чесън
риган, босилек, мащерка, сол и черен пипер на вкус
3-4 с. л. зехтин

Приготвяне:

Нарежете зеленчуците на кръгчета. Патладжаните поставете в подсолена вода за около 20 минути да си пуснат горчивината. След това се изваждат и подсушават.
Омесете каймата като за кюфтета и оставете да отлежи, след което оформете топки с големината на шайбите патладжан. В намазнена тавичка се редят резенче патладжан, кюфте, тиквичка, домат, лук, пипер и така докато свършат. Полива се със зехтин, наръсват се подправките и нарязаните скилидки чесън. Печем под фолио  в предварително загряна фурна на 200 градуса за около 50 минути.
 

Коментари

Популярни публикации