Пиле пармиджана



Приготвяне:

4 пилешки гърди
5 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън, ситно нарязан
600  г консервирани домати ( пасирани)
1-2 ч.л. риган
2 с.л. босилек, нарязан
250 г моцарела
80 г пармиджано или кашкавал, ситно настърган
сол и черен пипер на вкус

Измийте пилешките гърди и внимателно ги подсушете. Всяка половинка разрежете на 2 части.
Пилешките гърди се обтриват със сол и черен пипер и се запечатват на умерен огън  с 2 с.л. загрят зехтин.
Изваждат се и се слагат в съд за печене. Останалата мазнина се добавя в тигана и чесънът се разбърква в нея няколко секунди на умерен огън, докато стане ароматен. Сипват се доматите и риганът. Разбъркват се 6-7 минути. Добавя се босилекът и се посолява на вкус. Филетата се заливат със соса. Върху всяко парче се поставя резен моцарела. Поръсва се с пармиджано или кашкавал. Запичат се за 20 минути в загрята фурна на 190 градуса докато пармиджаното се зачерви.

Коментари

Популярни публикации