Пиле пармиджана
Приготвяне:
4 пилешки гърди
5 с.л. зехтин
2-3 скилидки чесън, ситно нарязан
600 г консервирани домати ( пасирани)
1-2 ч.л. риган
2 с.л. босилек, нарязан
250 г моцарела
80 г пармиджано или кашкавал, ситно настърган
сол и черен пипер на вкусИзмийте пилешките гърди и внимателно ги подсушете. Всяка половинка разрежете на 2 части.
Пилешките гърди се обтриват със сол и черен пипер и се запечатват на умерен огън с 2 с.л. загрят зехтин.
Изваждат се и се слагат в съд за печене. Останалата мазнина се добавя в
тигана и чесънът се разбърква в нея няколко секунди на умерен огън,
докато стане ароматен. Сипват се доматите и риганът. Разбъркват се 6-7
минути. Добавя се босилекът и се посолява на вкус. Филетата се заливат
със соса. Върху всяко парче се поставя резен моцарела. Поръсва се с
пармиджано или кашкавал. Запичат се за 20 минути в загрята фурна на 190
градуса докато пармиджаното се зачерви.
Коментари
Публикуване на коментар