Яйца по панагюрски




Продукти:
8 яйца
200 г краве сирене
800 г кисело мляко
30 г масло
2 ч. л. червен пипер
2-3 скилидки чесън ситно нарязан
магданоз ситно нарязан по желание
Приготвяне:
Натрошете сиренето и го разбъркайте заедно с киселото мляко и чесъна. Получената смес разпределете в дълбоки чинии. В голяма тенджера сипете вода и я сложете да заври. След като заври сипете 1 ч. л. оцет и 1/4 ч.л. сол. Дърпате тенджерата от котлона и едно по едно чуквате яйцата. Връщате тенджерата с яйцата на котлона и оставяте да поврят 4-5 минути. Когато яйцата са готови ги извадете с решетъчна лъжица и ги поставете във чиниите. В тиган разтопете маслото, след което добавете червения пипер и разбъркайте за 10-20 секунди. Добавете от запържения червен пипер във всяка порция. Поръсете с магданоз по желание.

Коментари

Популярни публикации