Рататуй


 

Продукти:

1 патладжан
1 жълта тиквичка
1 тъмно зелена тиквичка
2 домата
1 глава лук
1 червен пипер
босилек, риган, мащерка на вкус
сол на вкус
3-4 с. л. зехтин
черен пипер на вкус
2 скилидки чесън
3-4 с. л. доматено пюре

Приготвяне:

Патладжана се нарязва на колелца, посолява се със сол и се оставя за 10-15 минути да отдели горчивия сок. Нарежете тиквичките, лука, доматите и пипера на колелца. Посолете леко. В подходяща тавичка на дъното се разтила доматеното пюре. Върху него се подреждат всички зеленчуци. Напръскват се със зехтин, босилек, риган, мащерка и нарязания на ситно чесън. Покриват се с фолио  или хартия за печене, за да не изгорят. Ястието се пече 40-45 минути в предварително загряла фурна на 200 градуса.
 

Коментари

Популярни публикации