Патладжан по турски




Продукти:

2-3 патладжана
400 г мляно месо
2 червен пресен пипер
1 стар лук
2 домата
босилек, риган, джоджен и магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус
2-3 с. л. олио
2 скилидки чесън
100 мл доматен сок

Приготвяне:

Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки с дебелина 1 см. Посолете ги и ги оставете за 20 минути. Нарежете лука. Половината добавете към каймата, посолете със сол и добавете черен пипер. Нарежете доматите и пипера на кубчета. Запържете другата половина от лука и добавете доматите и червения пипер. Задушете зеленчуците за 5 минути. Добавете доматения сок и оставете сместа да заври. Добавете риган, босилек, джоджен, магданоз, сол, черен пипер и чесън. Намажете с олио тава и подредете патладжана като го редувате с кайма. Залейте със соса и печете в предварително загряна фурна на 180 градуса под фолио за 45-50 минути докато е готово.

Коментари

Популярни публикации