Патладжан по турски
Продукти:
2-3 патладжана
400 г мляно месо
2 червен пресен пипер
1 стар лук
2 домата
босилек, риган, джоджен и магданоз на вкус
сол и черен пипер на вкус
2-3 с. л. олио
2 скилидки чесън
100 мл доматен сок
Приготвяне:
Измийте патладжаните и ги нарежете на филийки с дебелина 1 см. Посолете
ги и ги оставете за 20 минути. Нарежете лука. Половината добавете към
каймата, посолете със сол и добавете черен пипер. Нарежете доматите и
пипера на кубчета. Запържете другата половина от лука и добавете
доматите и червения пипер. Задушете зеленчуците за 5 минути. Добавете
доматения сок и оставете сместа да заври. Добавете риган, босилек,
джоджен, магданоз, сол, черен пипер и чесън. Намажете с олио тава и
подредете патладжана като го редувате с кайма. Залейте със соса и печете
в предварително загряна фурна на 180 градуса под фолио за 45-50 минути
докато е готово.
Коментари
Публикуване на коментар