Наденички със зеленчуци на тиган





Продукти:
500 г наденица
2 глави лук
100 г гъби
1-2 едри картофа
1 тиквичка
2 бр пресен пипер
3 скилидки чесън
по 100 мл червено вино и вода
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Набодете с вилица на няколко места наденицата и ги сложете в сух тиган с незалепващо покритие да се запържат във собствената си мазнина. Обърнете ги 2-3 пъти. Обелете лука и го разрежете на четвъртини. Сложете го при наденицата и оставете да се запържи или леко да се запече. Добавете останалите едро нарязани зеленчуци. Пържете или запечете до омекване, поръсете със сол и пипер и добавете виното и водата. Похлупете тигана с капак, намалете огъня и изчакайте зеленчуците да се задушат. Свалете капака и оставете течността да се изпари напълно.

Коментари

Популярни публикации