Кебап от свинско месо с гъби
Продукти:
700-800 г. обезкостено свинско месо
3 с.л. олио
4 глави лук
1 ч.л. червен пипер
2 шепи нарязани гъби
5 скилидки чесън
1 с.л. брашно
3-4 домата
1/2 ч.л. млян черен пипер
1 ч.л. стрита чубрица
2-3 резенчета лимон
сол на вкусПриготвяне:
Задушете нарязаното на хапки месо и нарязания на ситно лук в мазнината.
След 5 минути добавете 2 к.ч. топла вода и червения пипер, гъбите и
нарязаните на ситно скилидки чесън. След 10 минути сложете препеченото и
размито с 1 к.ч. хладка вода брашно о като се запържи, добавете
обелените и настъргани домати, черния пипер, чубрицата и лимона. Налейте
топла вода, за да покрие продуктите, посолете на вкус и оставете да се
задушава под похлупак на слаб огън, докато месото и гъбите омекнат
напълно.
Коментари
Публикуване на коментар