Индийски хляб Наан


Продукти:

2 ч. л. суха мая
2 ч. л. захар
2/2 ч. ч. топла вода
4 ч. ч. брашно
2 ч. л. сол
6 ч. л. олио
6 с. л. кисело мляко
2 яйца
масло за намазване
брашно за доомесване

Приготвяне:

Смесете маята, захарта и топлата вода и разбъркайте добре. Оставете да престои 5 минути. В отделна купа смесете брашното и солта, добавете олиото. Млякото, разбитото яйце и маята с водата разбъркайте в отделна купа и добавете към брашното. Омесете тестото, покрийте го с кърпа и оставете на топло да втасва 1 час. Разделете тестото на малки топки. Върху поръсен с брашно плот разточете всяка с дебелина около 0.5 см. Печете по 5 минути от всяка страна във предварително загряла фурна до 220 градуса. Накрая намажете със масло смесено със чесън и билки по желание.

Коментари

Популярни публикации