Картофена фритата

Картофена фритата

 

2 ч.л. зехтин
2 ч.л. масло
3 средно големи сварени картофа, нарязани
6 яйца
125 г натрошено сирене фета или краве сирене
2 с.л. нарязани магданоз,босилек и копър

Приготвяне:

Намазнете дъното и стените на тиган със зехтин и разтопеното масло. Сложете картофите в тигана и ги запържете на среден огън, докато зацвърчат. Загрейте грила. В купа разбийте яйцата и ги объркайте със сиренето и зелените подправки. Полейте картофите с яйцата и разтърсете тигана добре. Пържете за 10 минути на тих огън, яйцата трябва да се стегнат отдолу, но да са все още течно отгоре. Сложете тигана под загретия грил и запечете фритата за около 5 минути, докато отгоре стегне.



Коментари

Популярни публикации