Мусака със спанак

Мусака със спанак

 

Продукти:

500 г кайма
6 глави лук
2 к.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. смлян черен пипер
1 с.л. брашно
500 г спанак
2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
сол на вкус

Приготвяне:

Запържете 4 глави лук в 1/2 к.ч. олио. Прибавете каймата и разбъркайте, докато се запържи, посолете на вкус и поръсете с червения и черния пипер. Попарете спанака с вряла вода, отцедете го и го нарежете на тесни ивички. В отделен съд с малко вода, с 1/2 ч.л. сол, сложете да се сварят 2 глави лук, нарязани на ситно. Когато водата изври, добавете 1/2 к.ч. олио и запържете лука и добавете попарения спанак. След десетина минути прибавете препеченото и размито в 1 к.ч. брашно. В тава наредете ред кайма , ред спанак и най-отгоре ред кайма. Налейте 1 ч.ч. вода и печете в умерена фурна. Накрая залейте със смес от разбитите яйца, смесени с киселото мляко, и върнете във фурната за десетина минути.

Коментари

Популярни публикации