Топла киноа с бекон и грах



Продукти:

175 г. киноа, изплакната
500 мл. вода или зеленчуков бульон
сол и черен пипер
50 г. замразен грах
3 ивици пушен бекон, ситно нарязани
1 малка глава лук
1 червена чушка
1/2 люта чушка, тънко нарязана
1 голям домат, обелен, без семките и ситно нарязан

Приготвяне:

Сложете киноата и бульона или водата в тенджера на силен огън. Подправете с повече сол и черен пипер на вкус, объркайте и загрейте до завиране. Намалете огъня и оставете киноата да къкри 10 минути. Добавете граха, загрейте отново до къкрене и оставете киноата да поеме течността, като бъркате от време на време. Дръпнете тенджерата от огъня и разбъркайте киноата с вилица, за да стане пухкава.
Междувременно запържете бекона в тиган на среден огън, докато пусне мазнината си. Добавете лука, чушката и пържете, докато лукът омекне. Объркайте с домата, докато се загрее, но не гответе домата до сос.
Объркайте киноата със сместа със зеленчуци и бекон и подправете на вкус.

Коментари

Популярни публикации