Гръцка пилешка супа с лимон

Гръцка пилешка супа с лимон


Продукти:

400 гр. пилешко филе
1 гл. кромид лук
65 гр. ориз
2 яйца
1 л. пилешки бульон
2 ч. л. зехтин
70 мл. лимонов сок
2 с. л. ситно нарязан магданоз

Приготвяне

      Зехтина се загрява в тенджера. Прибавя се нарязания на дребно лук. Задушава се няколко минути до омекване. Сипва се бульонът и се добавя нарязаното  пилешко филе. Добавя се оризът и супата се довежда до кипване. Огънят се намаля. Супата се оставя да къкри 20 мин. или докато оризът омекне.
     Отделно жълтъците се разбиват заедно с лимоновия сок. Към тях се добавя 125 мл. от леко охладената супа. След разбъркването сместа се изсипва в тенджерата. Супата се разбърква и се сваля от котлона. При сервиране се поръсва с магданоз.

Коментари

Популярни публикации