Пилешки бутчета с хрупкава коричка



Продукти

8 долни пилешки бутчета
2 яйца
3 филии хляб за тостер
1 с. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух лук
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
зехтин за поливане

Начин на приготвяне

1. От бутчетата се отрязват капачетата. Слагат се в тенджера с вода заедно с мащерката и се сваряват за 15 мин.

2. Орехите се нарязват на много ситно (или се смилат). Хлябът се смила на финни трохи, прибавят се орехите, чесънът, лукът, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се.

3. Яйцата се разбиват. Бутчетата се овалват първо в брашно, после в яйцата и накрая в ароматните трохи.

4. Подреждат се в тава с незалепващо покритие и се поливат със зехтин. Пече се за 20 мин. в загрята на 200 градуса С фурна, с вентилатор. Поднасят се с резени лимон.

Коментари

Популярни публикации