Сиропиран сладкиш Калугерка
Продукти:
6 яйца размер М ( на стайна температура )
300 г захар
250 г брашно
2 ванилии
1 пакет бакпулвер
За сиропа:
300 мл вода
300 г захар
2 с. л. какао
есенция лимон
80 г смлени орехи за поръсване
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта. Прибавете ванилията, кората на един портокал, бакпулвера и брашното. Поставете в тава с хартия за печене. Печете в загряна фурна на 180 градуса до готовност. Оставете сладкиша да се охлади.
За сиропа:
В тенджера добавете водата, захарта и какаото. Загрейте сместа на умерен огън, докато се получи средно гъст захарен сироп. Накрая добавете есенция лимон. Залейте изстиналия сладкиш с горещия сироп. Отгоре поръсете с орехи.
Коментари
Публикуване на коментар