Сиропиран сладкиш Калугерка

 

Продукти:

6 яйца размер М ( на стайна температура )

300 г захар

250 г брашно

2 ванилии 

1 пакет бакпулвер

За сиропа:

300 мл вода


300 г захар

2 с. л. какао

есенция лимон

80 г смлени орехи за поръсване 

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете ванилията, кората на един портокал, бакпулвера и брашното. Поставете в тава с хартия за печене. Печете в загряна фурна на 180 градуса до готовност.   Оставете сладкиша да се охлади.

За сиропа:

В тенджера добавете водата, захарта и какаото. Загрейте сместа на умерен огън, докато се получи средно гъст захарен сироп. Накрая добавете есенция лимон. Залейте изстиналия сладкиш с горещия сироп. Отгоре поръсете с орехи.



Коментари

Популярни публикации