Меландзане ала пармиджана
Продукти:
2-3 патладжана
олио за пържене
1 голяма консерва пасирани белени домати
2-3 скилидки чесън на филийки
1 глава лук на ситно
сол и черен пипер на вкус
2-3 с.л. зехтин
1/2 връзка листа от босилек
250 г моцарела на кръгчета
50 г настърган пармезан
Приготвяне:
Обелете патладжаните и ги нарежете надлъжно на филии. Изпържете ги до
златисто в олио и ги отцедете върху кухненска салфетка. Сварете гъст сос
от доматите, чесъна, лука и зехтина. Овкусете със сол и черен пипер.
Махнете соса от огъня и добавете босилека. Загрейте фурната на 200
градуса. На дъното на тава наредете 1 ред патладжани. Полейте с доматен
сос , сложете няколко кръгчета моцарела и поръсете с пармезан. В същата
последователност наредете и останалите продукти. Завършете с доматен
сос. Изпечете ястието за около 40 минути и сервирайте леко топло.
Коментари
Публикуване на коментар