Вълча капама





Продукти:

1 голяма зелка (кисело зеле)
3пилешки пържоли
3 свински пържоли
4-5  свински наденички
250 г кайма
70 г ориз ( измит)
1 глава стар лук ситно нарязан
200 г пресни гъби
сол и черен пипер на вкус


Приготвяне:
Запържете каймата с малко мазнина, добавете лука с малко вода , за да се задуши. След това добавете гъбите. След като всичко се задуши, се добавя и оризът и 1 ч. ч. вода, сол и черен пипер на вкус. Оставя се за 2-3 минути и се снема от котлона. Пържолите се начукват и се разделят на 2. Овкусяват се с подправки по избор. Взема се едно  листо от зелката ( изрязва се дебелата част), върху него се слага пържола и върху нея 1- 2с. л. от плънката. Редят се в глинен съд ( моя е 7 литра), като най-отдолу има листо от зелката. Наденичките се изпичат без мазнина на тиган и се слагат по средата между двата реда. Накрая сипете малко олио и 1 ч. ч. вода, слага се капакът и се пекат 80-90 минути на 220 градуса.


Коментари

Популярни публикации