Рататуй с кайма
Продукти:
500 г кайма
1 патладжан
1 тъмно зелена тиквичка
1 жълта тиквичка
2 домата
1 пресен пипер
2 глави лук
2 скилидки чесън
риган, босилек, мащерка, сол и черен пипер на вкус
3-4 с. л. зехтин
Приготвяне:
Нарежете зеленчуците на кръгчета. Патладжаните поставете в подсолена
вода за около 20 минути да си пуснат горчивината. След това се изваждат и
подсушават.
Омесете каймата като за кюфтета и оставете да отлежи, след което
оформете топки с големината на шайбите патладжан. В намазнена тавичка се
редят резенче патладжан, кюфте, тиквичка, домат, лук, пипер и така
докато свършат. Полива се със зехтин, наръсват се подправките и
нарязаните скилидки чесън. Печем под фолио в предварително загряна
фурна на 200 градуса за около 50 минути.
Коментари
Публикуване на коментар