Киш с кайма
Продукти:
За тестото:
1 жълтък
1 с. л. вода
125 г омекнало масло
1/2 ч. л. сол
200-250 г брашно
За плънката:
1 глава кромид лук
3 с. л. олио
2 домата 250-300 г кайма
подправки на вкус
За заливка:
2 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
100 г кашкавал настърган
За тестото смесете разбития жълтък с водата и постепенно към него
добавете размекналото масло и солта. Постепенно изсипете брашното и
омесете много стегнато маслено тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го
приберете за 30 минути в хладилника. За плънката запържете нарязания
кромид в тиган с олиото и добавете каймата. Сипете доматите, нарязани на
кубчета. Оставете ястието за няколко минути да покъкри на котлона.
Овкусете с предпочитани от вас подправки. За основата на кишав кръгла
тава сипете няколко капки олио, разстелете тестото по дъното и стените и
оформете ръбче. Запечете във предварително загряла фурна за 10 минути
на 180 градуса на долен реотан. Извадете и сипете сместа за плънката.
Запечете във фурна за 10 минути. Отново извадете и залейте със сместа от
разбитите яйца и кисело мляко. Върнете тавата във фурната и печете до
готовност. Докато ястието е още горещо,го поръсете с настъргания
кашкавал и го оставете да се разтопи от топлината.
Коментари
Публикуване на коментар