Яйца в кайма, по шотландски
Продукти:
8 яйца
1 кг свинска кайма
4 с.л. брашно
сол и черен пипер на вкус
225 г галета
150 мл олио
Приготвяне:
Сварете 6 от яйцата за около 8 минути, извадете ги от водата и ги обелете. Каймата разделете на 6 части и от всяка оформете плоска питка с дебелина 1 сантиметър. Сложете по 1 яйце по средата на всяка питка и увийте така, че да го покрие отвсякъде. Разбийте останалите 2 яйца и оваляйте в тях получените топки. След това ги оваляйте в брашното, смесено със солта и пипера, и отново в галетата. Загрейте олиото в дълбок тиган и ги изпържете до златисто за около 5 минути. Поднесете ги охладени със салата.
Коментари
Публикуване на коментар