Пропускане към основното съдържание
Манджичка от свинско месо
Манджичка от свинско месо
Продукти:
1 кг. свинско месо
За панировката:
100 г.брашно, 1ч.л. сол, 2 равни ч.л. черен пипер.
За соса: 2големи глави лук, 2 скилидки чесън,500 г. домати консерва,нарязани,300 мл. сухо бяло вино,2 с.л босилек,2 с.л. магданоз,сол,черен пипер,мазнина за пържене.
Месото се нарязва на хапки.Смесват се брашното,солта и черният пипер и месото се овалва в тази смес.Изпържва се по около 4–5 минути от всяка страна и се слага на топло.В същия съд се слага нарязания на пръстени лук и се задушава за 10 минути.Добавят се нарязаните на ситно скилидки чесън и се запържват за кратко.Слагат се доматите и виното,подправят се с черен пипер и сол,добавя се босилекът.
Месото се връща в соса,слага се капак и се оставя дя къкри за около час на слаб огън.Накрая се поръсва с магданоз.
Коментари
Публикуване на коментар