Салата от ябълки и моркови
Продукти:
2 ябълки
1 стрък селъри
3 моркова
150 г цедено кисело мляко
1 лимон
3-4 с.л. олио
сол на вкус
орехи по желание
Приготвяне:
Морковите се обелват и се настъргват на едро ренде. Овкусява се с 3 с.л. олио, сока от 1/2 лимон и сол на вкус. Селърито и ябълката се обелват и се нарязват на тънко. Смесват се в купа и се овкусяват с останалите олио и лимонов сок. Посолява се. Цеденото кисело мляко се посолява. Салатата се сервира в чаши, като се редуват пластове моркови и ябълки със селъри. Между всеки пласт се слага цедено кисело мляко и накрая се поръсва със орехи.
Коментари
Публикуване на коментар